Geschiedenis

  Onze club bestaat al meer dan 20 jaar!


Even terug in de tijd ...


Tijdens de winter 1991-1992 maakten enkele vrienden met elkaar kennis tijdens een mountainbiketochtje. Elk had zo zijn eigen reden om zich op deze toch wel nieuwe rage toe te leggen: voetbal kon niet meer wegens kwetsuren, het uithoudingsvermogen was verdwenen, het kon helpen om het roken af te leren...


De samenhang tussen de vrienden bleef duren en er werd meermaals aan georganiseerde tochten deelgenomen. Zodoende werd er geopperd om zich te groeperen in een vereniging. Eerst werd er gezocht naar enkele sponsors: Fietsen Albrecht en Verwarming Sanitair Reynders van Schaffen waren bereid om de eerste nodige financiële steun te verlenen.


Het échte begin


Daarna was het zoeken naar een geschikte naam. Op 1 juli 1993 werd de vereniging Mountainbikeclub Kelberg geboren. Er waren 7 bestuursleden om de club met 37 leden te leiden. Als clubadres werd gekozen voor het adres van de initiatiefnemer en tevens sponsor, namelijk Fietsen Albrecht Schaffen. Alle activiteiten startten dan ook op deze locatie.


Als doel werden de volgende punten in de statuten vooropgesteld:


deelname in groep aan ingerichte toertochten;

promotie van de mountainbikesport, onder andere via eigen organisaties.

Vzw


Op 2 april 1998 werd de omvorming van feitelijke vereniging naar een V.Z.W. officieel aangekondigd in het Staatsblad. De doelstellingen werden behouden, de werking werd meer gedetailleerd en ook qua organisatie situeert de club zich momenteel tussen de beste organisaties uit de regio Vlaams-Brabant en Limburg. Zowel in december als in juni wordt een toertocht ingericht. Deelnemersaantallen tussen 800 en 1200 vormen geen uitzondering.


Mocht u geïnteresseerd zijn in mountainbiken dan mag u contact opnemen met ons. Je kan bellen naar onze secretaris Jozef Theunis 0494 70 69 00 of een mailtje sturen naar contact@mtbkelberg.be.


© 2015 - vzw MTB Kelberg